Drvene kućice na stablima postaju sve veći hit

Drvene kućice na stabima uvijek su bile sinonim za dječju igru, ali sve je više odraslih koji žele vlastito malo carstvo u koje se mogu povući, odmoriti i zabaviti. I nisu više u pitanju skromne kućice, nego prave luksuzne palače čija cijena dostiže i 300.000 eura.

Bajkovite “kućice” na stablima postale su globalni trend među bogatašima koji u vrtovima svojih kuća ili seoskih imanja žele imati i taj dodatak, bilo da žele impresionirati goste i povećati vrijednost nekretnine ili imati još jedno skriveno mjesto za uživanje u samoći.

Simon Payne, direktor engleske tvrtke “Blue Forest”, koja se bavi dizajniranjem i izgradnjom luksuznih kućica na stablu, kaže kako, usprkos gospodarskim problemima, još uvijek postoji dovoljno bogatih klijenata koji sebi mogu priuštiti luksuz u bilo kojem obliku.

– Mnogi naši klijenti su bogati vlasnici i direktori kompanija, ili slavne osobe koje žele izvući maksimum iz svojih vrtova. Kad smo započeli posao prije sedam godina, bili smo koncentrirani na dječje kućice za igru, a sad smo otkrili kako je sve više velike “djece” koja žele vlastito skriveno mjesto odmora i zabave – kaže Simon Payne, s kojim ovaj obiteljski biznis vodi brat Andy.
Vrhunska oprema

Braća su odrasla u Keniji pa su njihovi dizajni inspirirani tamošnjim drvenim nastambama. Andy je prije osam godina bio angažiran u Keniji u projektu zaštite okoliša, pridružio mu se i brat, a radili su na izgradnji kuća na stablima za smještaj turista čiji je novac išao lokalnoj zajednici. Luksuzne kuće na stablima nisu samo povratak prirodi. U uređenju mnogih od njih koriste se najnovija tehnološka dostignuća, čini se kao da su iz filmova o Jamesu Bondu, opremljene su vrhunskim sustavima zaštite…

Jedan od posljednjih klijenata braće Payne prodao je svoj biznis i povukao se u mirovinu, te je želio mirno mjesto u prirodi na kojemu može gledati omiljene televizijske sportske programe i uživati u čašici viskija, ali je postavio i najnovije igraće konzole kako bi se i unuci imali čime zabaviti kad dođu u posjet.

Nerijetko klijenti naručuju kućicu na stablu za sebe, ali i dodatnu, manju, za djecu. A kako se biznis razvija, dizajni kuća na stablima su sve hrabriji i maštovitiji.

Be the first to comment on "Drvene kućice na stablima postaju sve veći hit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*