Kada će ministar zaštite okoliša Ćorić doći na otok Krk?

Narod u Primorsko goranskoj županiji je na subotnjem prosvjedu u gradu Rijeci jesno rekao da ne želi plutajući LNG u svojoj blizini. No,  Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš plutajućeg LNG terminala na Krku taj je zahvat ocijenilo prihvatljivim za okoliš uz niz predloženih dopuna studije utjecaja na okoliš predloženih na današnjoj sjednici,

Od 16 članova povjerenstva protiv su glasali jedino predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije ponovivši svoje stavove o tome kako je zahvat nesusklađen s prostornim planovima, zakonima RH te ekološki i ekonomski vrlo upitan.

Sjednici povjerenstva prisustvovala je i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović koja je najavila pokretanje postupaka pred Upravnim a vjerojatno i Ustavnim sudom kako bi se srušila današnja odluka povjerenstva i zaustavila daljna realizacija ovog projekta.

Bilo bi neophodno i politički mudro da i Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić dođi na otok Krk i općinu Omišalj te da iz prve ruke sasluša argumente stanovnika otoka Krka zašto su protiv plutajućeg LNG-a.

 

Be the first to comment on "Kada će ministar zaštite okoliša Ćorić doći na otok Krk?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*