Predstavnici organizacije PETA napravli frku na izložbi pasa

Poslijednji dan izložbe pasa Crufts koja je krajem prošlog tjedna održana u engleskom gradu Birminghamu obilježio je incident kojeg su prilikom proglašenja pobjednika izazvali aktivisti organizacije za zaštitu životinja PETA.

Dva su člana skupine prilikom proglašenja pobjednika iz gledališta istrčala u izložbeni prostor. Jedan od aktivista je tijekom diverzije visoko držao papir na kojem je pisalo “Crufts: Canine Eugenics” (eng. “Crufts: Pseća eugenika”; eugenika je znanost koja se bavi poboljšanjem ljudskih gena, op.a.).

PETA je potvrdila da su organizirali prosvjed koji su izvela dva člana iz skupine Vegan Strike, međunarodne organizacije koja putem direktne akcije ukazuje na zlostavljanje životinja. “Prosvjednici su istaknuli patnju koju prolaze psi koje ljudi uzgajaju kako bi imali pretjerano izražena obilježja te su nosili transparente na kojima je pisalo ‘Crufts: Canine Eugenics'”, rekli su iz PETA-e.

“Crufts glorificira izopačene napore onih koji fetišiziraju pedigre kako bi došli do ‘savršenog’ psa. Nema ništa prirodno u uzgajanju pasa s ekstremnim fizičkim osobinama koje im najčešće otežavaju život. PETA moli sve da se klone tog okrutnog festivala ljepote”, rekla je Elisa Allen, direktorica PETA-ine britanske podružnice, prenosi Jutarnji.

Be the first to comment on "Predstavnici organizacije PETA napravli frku na izložbi pasa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*